ODLIČNE UTAKMICE NA OTVARANJU LIGE PRVAKA: Juventus slavio pogocima Morate, Club Brugge u nadoknadi šokirao Zenit (VIDEO)

Prve utakmice nove sezone u Ligi prvaka odigrane su večeras.

  • Sport

  • 20. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

U Kijevu Dynamo je ugostio Juventus, koji je na ovo gostovanje došao bez najboljeg igrača Cristiana Ronalda i izostanak Portugalca ponovo se osjetio u igri Stare dame.

Juventus jeste imao veći broj šansi, djelovao sigurnije i kvalitetnije od svog rivala, ali definitivno nije briljirao, mada je na kraju uz pomoć Alvara Morate i njegova dva goal došao do pobjede rezultatom 2:0.

U prvom dijelu nekoliko šansi za Staru damu, da bi tek na otvaranju drugog dijela Alvaro Morata pogodio za tri boda gostiju iz Torina. Akciju je zapoleo Federico Chiesa, Dejan Kuluševski potom šutirao, golman kratko odbio loptu, a Morata na pravom mjestu.

Nakon tog pogotka Kijevljani su preuzeli incijativu, dok se Juventus bazirao na kontre, da bi u finišu Morata glavom pogodio na ubačaj Cuadrada za konačnih 2:0 na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Zanimljiv meč odigrali su u St. Petersburgu Zenit i Club Brugge. Podijelili su bodove odigravši 1:1, mada je Zenit imao ulogu favorita prije samog početka meča.

Nesvakidašnjim je golom Brugge poveo u 63. minuti. Dennis je bio strijelac u akciji kada je izgledalo da je lopta otišla u gol-aut. Zbunjeni su bili igrači Zenita, ali sve je bilo regularno i gosti su mogli da počnu sa slavljem.

A ono nije dugo trajalo, budući da je 11 minuta kasnije Horvath postigao autogol. Zapravo, Dejan Lovren je snažno tukao, pogodio stativu, a lopta se onda od nesretnog Horvatha odbila u mrežu Belgijanaca za izjednačenje. U samoj nadoknadi gosti dolaze neočekivano do pobjede, a strijelac je bio Charles de Ketelaere. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...