TRUMP NE BIRA SREDSTVA: Sada je udario na Bidenovu porodicu, traži da njegov sin bude procesuiran

Predsjednik SAD-a Donald Trump u utorak je pozvao glavnog državnog tužioca Williama Barra da pokrene istragu o korupciji protiv sina demokratskog kandidata na izborima Joea Bidena.

  • Svijet

  • 20. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

"Državni tužioc se mora pokrenuti. On mora djelovati i to brzo", rekao je Trump u telefonskom razgovoru za televiziju Fox News i pozvao da se nalaz istrage objavi prije izbora 3. novembra.  

"On mora nekoga za to zadužiti", rekao je Trump odgovarajući na pitanje treba li Barr imenovati posebnu grupu za istragu nepotkrijepljenih optužbi protiv Huntera Bidena objavljenih u New York Postu prošle sedmice.

Taj je list pisao o e-mail porukama iz prijenosnog računara koje je navodno Hunter Biden ostavio na popravku, sugerirajući da je Joe Biden koristio svoj raniji potpredsjednički položaj kako bi pomogao svom sinu da se obogati.   

Joe Biden je negirao da je kršio zakon i ustvrdio da sa svojim sinom ne govori o njegovim poslovima.

Drugi mediji su iznijeli dileme u vjerodostojnost sadržaja prijenosnog računara.

Trump je i ranije pozivao državnog tužioca da pokrene istragu Bidenove porodice prije izbora, kao i njegovih drugih političkih protivnika, uključujući bivšeg predsjednika Baracka Obame.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...