NADUTOST I STOMAČNE TEGOBE SU PROŠLOST: Uz ovaj čudesni sastojak iz prirode izbacite sav višak tekućine iz organizma, preporodit ćete se…

Pretjerani unos soli, šećera i masti mogu pridonijeti zadržavanju vode u organizmu, čemu dodatno pogoduje nedovoljan unos vitamina B-kompleksa i proteina.

  • Zdravlje

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

Brza hrana i jela koja su jako zasoljena djeluju tako da tijelo počne zadržavati vodu, a mi se osjećamo nadutima u području stomaka i u ekstremitetima. Također, hronične bolesti poput bolesti bubrega, pluća ili artritisa, mogu uzrokovati zadržavanje vode.

Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima čarobnu moć. Njegova količina u jelima je uvijek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tekućine iz tijela.

Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. Kao lijek se mogu koristiti korijen i listovi peršina.

RECEPT ZA ČAJ OD PERŠUNA

U litar proključale vode dodajte pet velikih kašika nasjeckanog peršuna.

Nakon što odstoji 20-ak minuta, čaj možete procijediti ili piti zajedno s nasjeckanim peršunom.

Čaj od peršuna može se piti i topao i ohlađen.

Možete ga piti u bilo koje doba dana osim kasno navečer da ne biste po noći morali ići na WC.

Izlučivanje tekućine iz organizma je vrlo važno. S urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne tvari.

Za peršun je naučno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidans.

Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smijete pretjerivati. Konzumiranje neka ne bude više od litar čaja na dan.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...