ANGELA MERKEL ZVONI NA UZBUNU: Ova oružana grupa i dalje predstavlja najveću prijetnju...

Njemačka kancelarka navela je da će nastaviti podržavati Irak u stabilizaciji zemlje, kao i na polju ekonomije i sigurnosti.

  • Svijet

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da naoružana grupa Islamska država Irak i Levant (ISIL) i dalje predstavlja prijetnju, prenosi Anadolija.

Prije sastanka s iračkim premijerom Mustafom Al-Kadhimijem, Merkel je u Berlinu izjavila da Njemačka stoji uz Irak.

Njemačka kancelarka je navela da će nastaviti podržavati Irak u stabilizaciji zemlje, kao i na polju ekonomije i sigurnosti.

Njemačka želi stabilizirati regiju

Naglasivši da borba protiv ISIL-a nije gotova, Merkel je poručila: "ISIL i dalje predstavlja prijetnju u regionu i izvan njega."

Kancelarka Merkel izjavila je da je zadovoljna željom iračke vlade da provede reforme.

Irački premijer Al-Kadhimi rekao je da cijene borbu Njemačke protiv ISIL-a i napore na stabilizaciji regije.

Navodeći da Njemačka stoji uz Irak u obnovi zemlje i u borbi protiv ISIL-a, Al-Kadhimi je rekao da s Njemačkom žele sarađivati i kada su u pitanju izbjeglice i interno raseljavanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...