DRAMATIČNO U SLOVENIJI: Više od 1.300 novozaraženih, vlasti mole građane da ostanu kod kuće...

Jučer u 21 sat, prvi put u historiji neovisne Slovenije, na snagu je stupio policijski sat, odnosno ograničenje kretanja između 21 i 6 sati. Od ponoći, druženje je ograničeno na najviše šest osoba, a postoji i zabrana kretanja između regija. 

  • Regija

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

Jutros je objavljeno kako su u posljednja 24 sata u Sloveniji potvrđena 1.323 novozaražena, javlja 24ur. To je rekordna brojka novih slučajeva u Sloveniji.

"Kao što je u proljetnoj epidemiji postojalo ograničenje na općine, sada postoji ograničenje na regije", objasnio je ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs na konferenciji za novinare i predstavljanju mjera.

Uvođenje policijskog sata u glavnom gradu prošlo je prilično mirno, a iz vlasti su poručili kako je šetanje psa opravdan razlog za kršenje policijskog sata, ali ne ako vas policija uhvati u drugom dijelu grada. Nešto iza 21 sat ulice su postale prazne, a fotoreporter 24ura na ulicama je zatekao uglavnom samo policajce.

No, drugačija je situacija bila u Mariboru, gdje se stotinjak demonstranata okupilo na Glavnom trgu. Demonstranti su, između ostalog, uzvikivali da policijski sat nije ustavan.

alt

Nekoliko demonstranata stiglo je bez zaštitne maske, zbog čega su, navodno, dobili novčanu kaznu od zdravstvenog inspektora. Navodno je jedan od sudionika kažnjen sa 1.200 eura. 

Jutros je glasnogovornik slovenske Vlade za koronavirus Jelko Kacin pozvao ljude da ostanu kod kuće. 
 

"Zbilja ostanite kod kuće ako možete. Mnogi od nas moraju ići na posao, posebno danas. Pazite na sebe i nazovite one koji su u potrebi i trebaju poticaj i utjehu. Nema ih malo", napisao je Kacin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...