PAPA FRANJO PODRŽAO ISTOSPOLNU ZAJEDNICU: "Homoseksualci imaju pravo na porodicu"

"Zauzimam se za to.”

  • Društvo

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

U dokumentarnom filmu “Francisco” papa Franjo je rekao da bi homoseksualci trebalo da budu zaštićeni zakonima građanskih zajednica, što je suprotno doktrini Crkve.

Dodao je i da "homoseksualci imaju pravo na porodicu", prenosi "Blic". “Oni su Božija djeca i imaju pravo na porodicu. Niko ne bi trebalo da bude izopšten ili ogročen zbog toga”, naveo je papa Franjo.

Naglasio je da je potrebno razviti zakone građanskih zajednica, prenosi Reuters. “Tako su pravno zaštićeni. Zauzimam se za to”, rekao je papa Franjo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...