LUDNICA U MADRIDU UZ PET GOLOVA: Pogledajte kako je koronom desetkovani Shakhtar šokirao Zidaneove zvijezde i nanio im prvi poraz u Ligi prvaka… (VIDEO)

Veliko iznenađenje u prvom kolu grupne faze Lige prvaka priredio je Shakhtar koji je večeras u gostima pobijedio Real Madrid sa 3:2.

  • Sport

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

Shakhtar je poveo u 29. minuti kada je Komiienko asistirao za Tetea koji je savladao Courtoisa za 0:1. Samo četiri minute kasnije gosti su zabili i drugi gol. Nakon šanse za goste loptu je nespretno zakačio Varane i poslao je u svoju mrežu za 0:2.

No, tu nije bilo kraj bruke kraljevskog kluba. Shakhtar je u 42. minuti zabio i treći gol. Nakon odlične akcije Tete je uposlio Solomona koji je sjajno pogodio za 0:3 i kraj prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Real Madrid je krenuo po preokret iako je to djelovalo nemoguće nakon izdanja u prvom dijelu. No, veoma brzo Kraljevi su uspjeli da smanje na 1:3 kada je fantastičan gol u 54. minuti zabio Modrić.

Samo pet minuta kasnije na semaforu je bilo 2:3. Zidane je u igru umjesto Jovića uveo Viniciusa Juniora koji je nakon svega desetak sekundi na terenu uspio da ukrade loptu jednom od igrača gostiju i zabije gol za 2:3.

 

 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...