RUSIJA OBJAVILA RAZLOG DOLASKA LAVROVA U BiH: Ni riječi o tome s kim se sastaje

Daljnji razvoj saradnje BiH i Rusije na polju politike, trgovine, ekonomije i kulture, kao i na humanitarnim pitanjima, bit će tema razgovora tokom posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova BiH, najavljeno je danas iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

  • Vijesti

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 0

U saopštenju na Twitteru navodi se da će Lavrov posjetiti BiH u srijedu, 28. oktobra.

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boravio je prije nešto više od dvije godine u Bosni i Hercegovini i sastao se s tadašnjim članovima Predsjedništva BiH Bakrom Izetbegovićem, Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

Ranije su domaći mediji najavili ovu posjetu i istaknuli da će se Lavrov sastati sa članovima Predsjedništva BiH, kao i sa ministricom vanjskih poslova Biserom Turković. 

Sa druge strane, mediji u RS-u su istakli da će se Lavrov sastati predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i zvaničnicima manjeg bh. entiteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...