PANIKA U SJEDINJENIM DRŽAVAMA: Ruski hakeri napali mreže američkih vlasti, povećan strah od...

Zvaničnici SAD-a izjavili su da su ruski hakeri prethodnih dana napali mreže desetina vlada na lokalnom i na nivou saveznih američkih država i ukrali podatke s najmanje dva servera, prenosi Tanjug.

  • Svijet

  • 23. Okt. 2020  23. Okt. 2020

  • 0

To upozorenje, 12 dana uoči predsjedničkih izbora u SAD-u, povećalo je strahovanja od potencijalnog manipulisanja izbornim procesom i od podrivanja povjerenja u rezultate.

Nisu ugroženi izborni podaci

Upozorenja iz Federalnog istražnog biroa (FBI) i agencije američkog ministarstva unutrašnjih poslova za cyber sigurnost predstavlja podsjetnik na moćne ruske sposobnosti miješanja u izbore.

Iako nisu spomenute konkretne mete hakerskih napada, zvaničnici su naveli da nemaju informaciju da su pogođene bilo koje izborne ili vladine operacije ni da je ugrožen integritet izbornih podataka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...