SELMO CIKOTIĆ ODGOVARA: Hoće li BiH zbog korone ponovo zatvoriti granice

Konačnu odluku o budućim mjerama donosi Vijeće ministara BiH.

  • Vijesti

  • 23. Okt. 2020  23. Okt. 2020

  • 0

Zbog naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom u BiH, postavlja se pitanje je li potrebno ponovo zatvoriti granicu BiH.

Prema riječima ministra sigurnosti Selme Cikotića, Koordinaciono tijelo za praćenje situacije u vezi s Covidom-19 BiH u ponedjeljak će imati sjednicu na kojoj će razgovarati o budućim akcijama.

- Kao što je poznato, nivo državnih institucija nema efektivnih nadležnosti u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa, osim kada su u pitanju granice. Ja sam već dao nalog Koordinacionom tijelu da održi sastanak i oni su zakazali za ponedjeljak. Na tom sastanku će se razgovarati o mogućim mjerama koje bi se mogle donijeti s ciljem preveniranja širenja zaraze koronavirusom. Ipak, konačnu riječ o svemu dat će Vijeće ministara BiH - kazao je za "Oslobođenje" Selmo Cikotić, koji je i sam zaražen Covidom-19.

Kao što je poznato, državnim institucijama na raspolaganju stoji nekoliko mjera, kao što je potpuno zatvaranje granica, zatvaranje granica za osobe koje dolaze iz najugroženijih područja, uvođenje obaveznog karantina za granice, obavezno posjedovanje negativnog PCR testa pri ulasku i druge mjere.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...