SARAJEVO SLAVILO: Pobjedom nad Krupom ostvarilo najbolji start u historiji kluba

Sarajevo, nakon 11 odigranih utakmica, ima devet pobjeda i dva remija, što je najbolji omjer ikada. Prethodno su najbolji startovi bili u sezoni 1966/1967. i 2006/2007, kada su imali skor od osam pobjeda i dva remija, ali su u 11. kolu doživjeli poraze. Ujedno je bordo tim upisao i sedmu uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

  • Sport

  • 25. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 0

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru 12. kola Premijer lige BiH ekipu Krupe rezultatom 3:0 pa se ova generacija Bordo tima upisala u historiju s najboljim ligaškim startom svih vremena. Naime, Sarajevo nakon 11 odigranih utakmica ima devet pobjeda i dva remija što je najbolji omjer ikada.

Prethodno su najbolji startovi bili u sezoni 1966/67. i 2006/07. kada su imali skor od osam pobjeda i dva remija, ali su u 11. kolu doživjeli poraze. Ujedno je Bordo tim upisao i sedmu uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

Izabranici Vinka Marinovića i danas su odmah krenuli žestoko po vodstvo pa su već u šestoj minuti došli do njega. Vukmanović je srušio Velkoskog u šesnaestercu gostiju, a sudija Marić dosudio penal kojeg je u gol sigurno pretvorio Tatar.

Redale su se prilike pred Krupinim golom, a u 32. minuti Sarajevo dolazi do 2:0. Rahmanović je uputio centaršut, međutim lopta je pogodila Galića, promijenila smjer i završila u mreži. Do odlaska na odmor više nije bilo promjena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...