BORISOV IMA KORONU: Bugarski premijer danas saopštio da je pozitivan i da se osjeća loše, prekinuo je karantin, a onda...

Bugarski premijer Bojko Borisov saopštio je danas da je pozitivan na koronavirus, da se osjeća loše i da će ostati kod kuće.

  • Regija

  • 25. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 0

- Nakon dva (negativna) PCR testa, danas sam bio pozitivan. Osjećam opštu nelagodu. Ljekari su mi preporučili da ostanem kod kuće - napisao je Borisov u objavi na Facebooku.

Rekao je da je obavijestio zdravstvene vlasti o svim svojim kontaktima u posljednjih nekoliko dana, prenosi bugarska agencija BTA.

Borisov je 23. oktobra rekao da se samoizolovao nakon što je bio u kontaktu sa zamjenikom ministra regionalnog razvoja Nikolajem Nankovom koji je bio pozitivan na korona virus.

Juče je sofijska zdravstvena inspekcija dozvolila premijeru da prekine karantin nakon dva negativna testa.

Borisov je u svom današnjem postu o pozitivnom testu rekao da je, uprkos dozvoli za okončanje karantina, otkazao sve svoje sastanke i javne sastanke za naredne dane.

- Vjerujem da ovo možemo rješiti zajedno ako poštujemo ograničenja! - napisao je na Facebooku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...