U BANJOJ LUCI VIŠE NE POSTOJE NOĆNI KLUBOVI: "Treba li da život potpuno stane, da se sve zatvori, a da više od..."

Saopćenjem za javnost oglasilo se Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma „Horeca RS“.

  • Društvo

  • 26. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 0

Saopćenje je portal Buka prenio u cijelosti.

"Poštovani, 

poslije teksta, na temu otvaranja "noćnih klubova" u Banjaluci:koji je u najmanju ruku, maliciozan, želimo da upoznamo javnost sa nekoliko činjenica: 

- U Banjaluci više ne postoje noćni klubovi,već bivši objekti ovog tipa, sada su preregistrovani u kafiće, ili pivnice, i rade u istom radnom vremenu kao kafići, ni sekund duže. 

- Tendenciozni tekstovi na ovu temu doprinose ugrožavaju radnih mjesta u ugostiteljskom sektoru. 

-  Još je, u pojedinim objavama,  sve popraćeno slikama, koje ne odgovaraju stvarnom stanju banjalučkih lokala proteklih dana, kada inspekcije i komunalna policija, iz sata u sat obilazi lokale.  

- Svakako da, ako bilo ko ima saznanja o kršenju donešenih mjera, to treba prijaviti, taksativno, po mjestu i vremenu, gdje se desilo. 

Napominjemo, izglasan je zakon, i to na našu inicijativu, o zatvaranju objekata,  koji ne poštuju propisane mjere,  upravo zbog toga da bi ovakvi objekti mogli biti adekvatno sankcionisani. Jer, upravo oni,  a i pojedini mediji površnim i netačnim tekstovima,  ugrožavaju radna mjesta u ugostiteljskom sektoru,  koji pošteno radi i trudi se opstati. Vjerujte da je upravo takvih velika većina. I želimo vjerovati da su ovakvi tekstovi, rezultat brzine pisanja, nedovoljno provjerenih informacija, a ne želje za potpunim slomom ugostiteljskog sektora, u trenutku kad je na najnižim tačkama, od rata na ovamo. 

Mi u udruženju "HoReCa" stalno ponavljamo da zastupamo upravo  (i samo) takve poslodavce i da osuđujemo sve subjekte,  koji krše propisane mjere. 

Nadalje, u našem saopštenju o radu noćnih klubova, smo izjavili da pozdravljamo napor da i ovi subjekti rade, uz poštovanje svih propisanih mjera i da imamo način kako da sankcionišemo sve one, koji to ne budu radili. Po našem saznanju ti objekti su kontrolisani više puta u toku noći i nisu kršili propisane mjere. Zbog toga nam je žao što bilo ko plasira netačne informacije i nadamo se da se to više neće ponavljati. 

Treba li da život potpuno stane, da se sve zatvori, a da više od 10.000 ugostiteljskih radnika da ode na Biro, zbog pogrešnih interpretacija i netačnih tekstova?" 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...