TRGOVAČKI DIV KUCA NA NAŠA VRATA: "Možemo potvrditi da trenutno analiziramo tržište u Bosni i Hercegovini"

Iz njemačkog maloprodajnog lanca "Lidla" potvrđeno je za N1 da analiziraju bh. trište te da je BiH sfera interesa ove svjetski poznate kompanije.

  • Ekonomija

  • 26. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 0

"'Lidl' neprestano istražuje potencijalne ciljeve za širenje te analizira uvjete na lokalnom tržištu i potencijal kupaca. Možemo potvrditi da trenutno analiziramo tržište u Bosni i Hercegovini", poručili su iz ove kompanije na upit N1.

"Međutim, trenutno nismo u mogućnosti komentarisati prirodu i opseg naših mogućnosti na ovom tržištu niti dati bilo kakve datume za potencijalno otvaranje trgovina", saopćeno je za N1 iz "Lidla".

Podsjećamo, nedavno je list "Lebensmittel Zeitung" pobjavio da "Lidl" planira ući na bh. tržište, a da bi se to moglo dogoditi 2022. godine.

Prema navodima ovog lista, u BiH bi moglo da bude otvoreno do 30 trgovina, što zavisi od veličine gradova.

Ovaj trgovački lanac je, kako se navodi, uprkos pandemiji koronavirusa, zabilježio solidne performanse u Srbiji i Hrvatskoj te bi upravo zbog toga lako mogao da snabdijeva objekte u BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...