BATKO U PRITVORU TRAŽIO DA MU PUSTE PJESMU OMARA MJESEČARA "MOGLA SI BAREM PAKET POSLATI": Neće u bolnicu, u zatvoru ima bolju njegu

"Pitao sam ga želi li da ga prebacim u bolnicu, a on mi je kazao: „Imam, Omare, ovdje bolju njegu nego što je u bolnici“, rekao je Mehmedbašić.

  • Hronika

  • 27. Okt. 2020  27. Okt. 2020

  • 1

Nakon što je prije pet dana pritvoren u KPZ Sarajevo, voditelj i humanista Almir Čehajić Batko nada se da će žalba koju je uložio njegov branilac Omar Mehmedbašić biti uvažena te da će biti pušten na slobodu. Mehmedbašić je naglasio da je Batkovo zdravstveno stanje narušeno, ali da nije klonuo duhom. 

– Bio sam mu jučer u posjeti. Konačno su me pustili da ga vidim. Zadržao je smisao za humor, tražio je da mu puste pjesmu od Mjesečara: „Mogla si barem paket poslati“, smijali su se i stražari i pritvorenici. Ali, vidio sam da je u teškom stanju. Otvorile su mu se rane na nogama ispod koljena. Pitao sam ga želi li da ga prebacim u bolnicu, a on mi je kazao: „Imam, Omare, ovdje bolju njegu nego što je u bolnici.“ Nije htio da čuje da ga prebacujemo negdje – kazao je advokat Mehmedbašić, piše "Avaz".

Čehajić se u aferi “Otvorena mreža” tereti za krivična djela zloupotreba položa i pranje novca, a u vezi sa malverzacijama novcem koji je prikupljan za transplantacije. Njega je prijavilo sedam oštećenih, prema čijim je navodima novac koji je prikupljan za njihove operacije, pronevjeren.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...