I CVIJANOVIĆKA JE IMALA ŠTA REĆI O POSJETI LAVROVA BiH: "Rusija je oduvijek..."

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović ocijenila je da je odnos Rusije prema ovom entitetu prijateljski te da je posebno važno što je ova zemlja oduvijek bila u funkciji zaštite Dejtonskog sporazuma.

  • Mini market

  • 27. Okt. 2020  27. Okt. 2020

  • 0

"Kada je riječ o Bosni i Hercegovini, oni pokazuju dosljednost i odavno, kao i mi, govore da nema mjesta za visokog predstavnika, da je ovo zemlja koja treba sama da gradi svoj put", izjavila je Cvijanovićka novinarima u Banjoj Luci povodom sutrašnje posjete ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova našoj državi, prenosi RTRS.

Ona je zahvalila Ruskoj Federaciji na tom jasnom stavu koji pokazuje u Vijeću sigurnosti UN-a. Naglasila je da između "RS-a i Rusije godinama postoji dobra, prijateljska saradnja, političko razumijevanje, ekonomska podrška" te je izrazila uvjerenje da će "saradnja ubuduće biti još bolja".

"U suštini, sve što su do sada radili, daje nam za pravo da vjerujemo da ćemo i u narednom periodu imati dobru saradnju", zaključila je Cvijanovićka.   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...