IDEALAN KAD JE PROHLADNO: Napravite slatki hljeb, može i za večeru

Ova vrsta hljeba je karakteristična za božićne praznike u Holandiji.

  • Gastro

  • 27. Okt. 2020  27. Okt. 2020

  • 0

SASTOJCI:

500 g brašna

200 ml mlijeka

100 g putera

50 g šećera

1 jaje

1/2 limuna korica

Punjenje:

  • 150 g grožđica
  • 100 g lješnika
  • 1 vanilin šećer
  • ½ kašičice cimeta

Krema od badema:

150 g badema
150 g šećera
1 jaje
½ limuna korica

PRIPREMA:

1. Brašno pomiješajte sa šećerom, jajetom i limunovom koricom.

2. Dodajte kvasac, mlako mlijeko i otopljen puter.

3. Umiješajte grožđice s lješnicima, vanilin šećerom i cimetom pa umijesite tijesto i ostavite da nadođe sat vremena.

4. Bademe sameljite i pomiješajte sa šećerom, jajetom i limunovom koricom pa oblikujte rukama u rolat.

5. Tijesto razvucite u elipsu pa stavite smjesu od badema u sredinu.

6. Preklopite tijesto i dobro pritisnite pa ostavite da odstoji 30 minuta.

7. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 30 minuta. 

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...