FIAT JE OBNOVIO TIPO: I predstavio veliku novost

Fiat je promijenio logo, prednji kraj sad ukrašava slovna oznaka, a u standardnu isporuku...

  • Auto

  • 27. Okt. 2020  27. Okt. 2020

  • 0

Tržišno najznačajnija novost je odluka u vezi s dizelašima. 

A ta je da Fiat neće, poput konkurencije, napraviti radikalan zaokret i suziti ponudu dizelaša. Upravo tako, Multijet dizelaši ostaju u ponudi. Druga dobra stvar je da Tipo ostaje model pristupačne cijene, a takvih je automobila sve manje na tržištu.

Jedan od njih je Dacia i njen Sandero. Kako se taj, doduše manji, model nudi u Stepway izdanju, i iz Fiata stiže odgovor. Naime, Fiat paralelno lansira Tipo Cross, što je, realno, najveća novost redizajna. Model je podignut gotovo četiri centimetra, a uz modifikacije ovjesa, dobio je i točkove s modela 500X. Crossoverskom izgledu, uz sedam centimetara veću visinu, doprinose i zaštitni plastični paneli, krovni nosači te još poneki detalj.

Kao što vidite, Fiat je, ujedno, promijenio logo. Prednji kraj sad ukrašava slovna oznaka, a u standardnu isporuku uključuju LED svjetla, sprijeda i straga.

Novosti u kabini se tiču novog kokpita sa 7-inčnim zaslonom te 10,25-inčnim zaslonom infotainmenta s Uconnect 5 sistemom.

Downsizing se nastavlja. U ponudi motora su stigli novi trocilindrični turbo benzinci. Bazni 1,0 daje 100 konjskih snaga, odnosno 5 KS više od starog 1,4 atmosferca. Još izraženiji je napredak u isporuci okretnog momenta pa tako novi motor daje 190 Nm, a dostupan je već od 1.500 obrtaja u minuti.

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...