IVANIĆ JE DOBRO ZAPAMTIO BESTIDNE VUČIĆEVE LAŽI: „Izneću dokaze o mešanju zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj“ (VIDEO)

Govoreći na sjednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke uoči općih izbora u Bosni i Hercegovini, Aleksandar Vučić se dotakao i Republike Srpske.

  • Regija

  • 28. Okt. 2020  28. Okt. 2020

  • 1

„Mi se nećemo mešati u odluku našeg naroda u Republici Srpskoj, ali ću posle izbora izneti dokaze, frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj… A to njihovo mešanje ide do tih granica da ambasadori pojedinih zapadnih zemalja zovu ljude na listama pojedinih stranaka i zabranjuju im da slučajno ne promene stranu, jer u protivnom, odgovaraće i za zločine koji su počinili i za one koje nisu“, izjavio je Aleksandar Vučić u septembru 2018. godine govoreći o miješanju ambasada zapadnih zemalja u izbore u Republici Srpskoj.

Govoreći na sjednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke uoči općih izbora u Bosni i Hercegovini, Aleksandar Vučić se dotakao i Republike Srpske. Naime, Vučić je u jeku predizborne kampanje u BiH iznio vrlo ozbiljne optužbe na račun “pojedinih ambasadora“ i obećao da će “nakon izbora iznijeti frapantne dokaze o miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj“.

Rekao je još da “to njihovo mešanje ide do tih granica da ambasadori pojedinih zapadnih zemalja zovu ljude na listama i zabranjuju im da promene stranu.“

Iako su pritisci i ucjene u izbornom procesu krivično djelo, Vučić optužujući “pojedine ambasadore", međutim, nije rekao da li je svoja saznanja o tome prijavio nadležnim organima, kao što su policija i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, koji bi ove navode morali da ispitaju. Umjesto toga, on je rekao da će dokaze iznijeti javnosti, ali i Mladenu Ivaniću, bivšem članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Izbori u Bosni i Hercegovini su održani 7. oktobra i, kao što znamo, Mladena Ivanića je na mjestu člana Predsjedništva zamijenio Milorad Dodik - politički saborac Aleksandra Vučića s ove strane Drine.

Međutim, od završetka izbora u BiH prošlo je više od dvije godine. Budući da do sada javnosti nije iznio nijedan dokaz o miješanju pojedinih „zapadnih sila” niti je rekao na čemu je temeljio svoje tvrdnje, Aleksandar Vučić, obećavši “da će izneti frapantne dokaze o mešanju zapadnih zemalja u izbore u Republici Srpskoj”, još jednom je slagao i obmanuo javnost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...