KOBNA GREŠKA: Provalnik bježao od policije pa se zaustavio na benzinskoj pumpi, a onda…

Očevici kažu kako je pri plaćanju gotovinom čak ostvario i popust. Nakon toga je bježao policiji još gotovo dva sata, a potom u javnoj garaži napustio automobil i bijeg nastavio pješice.

  • Šareni svijet

  • 28. Okt. 2020  28. Okt. 2020

  • 0

Iz Los Angelesa stiže snimak iz helikoptera nastao prije nekoliko dana na kojem se vidi provalnik koji bježi od policije, ali je imao toliku prednost da je stao na benzinsku stanicu, natočio gorivo, platio i nastavio bijeg.

Kada policija pokrene potjeru za kakvim kriminalcem ili sumnjivcem, u traganje se odmah uključuju i medijske kuće koje kamerama iz helikoptera prate cijelu jurnjavu – i pritom često snime vrlo atraktivne scene. No, u ovom slučaju dogodilo se nešto potpuno bizarno.

Policija je prošle sedmice na širem području Los Angelesa počela potjeru za lopovom koji je počinio krađu u lokalnoj trgovini.

Policajci su ga lovili autocestom kroz mjesto El Monte, ali je ovaj bjegunac očito bio na rezervi s gorivom. Shvatio je da ima oveću prednost pred policijom pa je mrtav-hladan stao na benzinsku stanicu, natočio gorivo u automobil, ušao unutra, platio gotovinom, sjeo natrag u vozilo i nastavio bijeg.

Očevici kažu kako je pri plaćanju gotovinom čak ostvario i popust. Nakon toga, bježao je policiji još gotovo dva sata, a potom je u javnoj garaži napustio automobil i bijeg nastavio pješice. Neki se na društvenim mrežama šale kako je njegova sreća da nije vozio električni automobil, jer bi na punionici morao provesti daleko više vremena nego na benzinskoj stanici.

Video bizarnog bijega i točenja goriva objavili su lokalni mediji na Twitteru i YouTubeu:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...