OVO IMA SAMO U SRBIJI: Miroslav Lazanski priznao da je napravio skandal, u sve je uključio i braću Bajramović iz Novog Pazara… (VIDEO)

Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Moskvi, otkrio je, gostujući na TV B92, da je njegovom odlukom zgrada Ambasade ofarbana u boje Crvene zvezde, kluba čiji je navijač.

  • Regija

  • 28. Okt. 2020  28. Okt. 2020

  • 1

Na konkretno pitanje voditelja da li je istina da je na njegovu inicijatu ofabrana srpska ambasada u Moskvi, Lazanski je dao potvrdan odgovor.

“Jeste. Iskoristili smo situaciju kada nemamo puno diplomatskih kontakata i neće niko ni sa kim da se sreće, našao sam sponzore, to su gospodin Miša Zdravković iz Brusa, gospodin Zoran Vuković, gospodin Jevđević, braća Bajramović iz Novog Pazara. Država Srbije u rekonstrukciju ambasade u Moskvi nije dala nijednog jedinog dinara, a uloženo je 350.000 evra. Zgrada ambasade, 184 prozora nisu imali lim, kapalo je na beton. Mi smo sve to obnovili, promenili fasadu, napravili ne običnu, već plastificiranu da možete da je perete”, pohvalio se Lazanski, gostujući u emisiji Fokus.

Nije krio ni zbog čega se opredijelio baš za crveno-bijelu boju.

“Meni se učinila ta kombinacija crvenih i belih pruga. Ja navijam za Crvenu zvezdu i hajde kad već odlučujem neka bude. Mada su mi oba domara u ambasadi partizanovci i prihvatili su to konkretno”, iskren je Lazanski.

Inače, ambasador Srbije u Moskvi se prethodnih dana hvalio po medijima podvigom farbanja srpske ambasade u Rusiji u boje „Crvene zvezde“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...