NA GRBAVICI NAPETO DO POSLJEDNJE MINUTE: Željezničar se probio na drugo mjesto

Fudbalski klub Željezničar večeras je na svom terenu u zaostalom susretu šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekao mostarski Zrinjski, a duel je završen pobjedom domaćina rezultatom 1:0.

  • Sport

  • 28. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

Prvih 45 minuta susreta završeno je bez pogodaka, ali smo vidjeli nekoliko dobrih pokušaja na obje strane terena. Izdvajaju se odbrane Solda, odnosno Erića. Golman Zrinjskog odlično je zaustavio pokušaj kapitena Plavih - Semira Štilića, dok je na drugoj strani Erić odlično zaustavio pokušaj glavom Enina.

U devetoj minut drugog poluvremena dobru priliku imao je Bekrić, ali je Soldo još jednom na mjestu. Na drugoj strani pokušaj Enina iz velike udaljenosti zaustavila je prečka.

Željezničar je do vodstva došao u 71. minuti susreta. Nakon centaršuta Štilića Frane Ikić je šutirao glavom i poslao je loptu u mrežu gostiju. Šest minuta kasnije Ikić je ponovo pokušao, ali je ovaj put Soldo siguran. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Željezničar.

Plavi su sada drugoplasirani sa 25 osvojenih bodova, četiri manje od lidera Sarajeva i jednim više od Borca koji ima utakmicu više od sarajevskih rivala. Zrinjski je sedmi sa 16 osvojenih bodova.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...