DOSTA JE BILO ZLOČINAČKE POLITIKE: Zastupnik traži od Skupštine Srbije da zabrani negiranje genocida u SREBRENICI

On je dodao da u ekspozeu mandatarke Ane Brnabić nije čuo nijednu mjeru koja se tiče uključivanja Albanaca i Bošnjaka u institucije poput sudova i tužilaštva.

  • Regija

  • 28. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

Poslanik Ujedinjena dolina-SDA Sandžaka Enis Imamović rekao je da ta poslanička grupa neće podržati novu srbijansku vladu, upravo zato što je to “vlada kontinuiteta”.

“Mi kao kontinuitet vidimo progon neistomišljenika, gušenje građanskih sloboda, gušenje slobode medija, brutalni obračun sa svima koji misle drugačije”, rekao je Imamović, prenosi RTS.

On je dodao da u ekspozeu mandatarke Ane Brnabić nije čuo nijednu mjeru koja se tiče uključivanja Albanaca i Bošnjaka u institucije poput sudova i tužilaštva.

Imamović smatra i da Srbija treba da se suoči sa prošlošću, napominjući da će oni kao predstavnici Bošnjaka nastaviti da insistiraju na tome da se zabrani negiranje genocida u Srebrenici.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...