RASPAD SISTEMA U CRNOJ GORI: Krivokapić se neće sutra obratiti javnosti

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić ipak sutra neće javnosti saopštiti imena budućih ministara, kako je prvobitno najavljeno.

  • Regija

  • 28. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

"Uslijed gustine događaja i susreta sa brojnim političkim subjektima, mandatar za sastav vlade, profesor Zdravko Krivokapić, neće sjutra održati konferenciju za štampu, kako je prvobitno planirano" saopšteno je iz Krivokapićevog tima.

Mandatar će, kako je saopšteno, ubuduće koristiti isključivo svoj twitter nalog za obavještavanje javnosti o stavovima i događajima vezanim za pregovarački proces.

Poslanik koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević kazao je da ni Demokratski front (DF) ni Socijalistička narodna partija (SNP) nijesu predali listu kandidata za mjesta u budućoj Vladi.

Krivokapić je kazao da svi u Crnoj Gori znaju da ga za nosioca liste sigurno nije postavio Andrija Mandić, te da on nema obavezu ni prema jednom političkom lideru.

“Zašto je priča o liderima toliko bitna? Svi u Crnoj Gori znaju da me Andrija Mandić sigurno nije postavio za nosioca liste. Ja nemam nikakvu obavezu ni prema jednom političkom lideru, niti prema bilo kome. Nemam bilo kakvu vezu sa bilo kojim tajkunima, iako oni to svesrdno žele da iskažu. Ono što je tačno jeste da su se oni viđali sa tim ljudima koje oni predstavljaju kao tajkune. Ja nijesam”, rekao je Krivokapić za Nedeljnik.rs na pitanje o personalnim rješenjima u novoj Vladi. 

Krivokapić  je  dodao i da nije važno da li će neki partijski lider biti u njoj, već kako će ta Vlada da radi.

“Ako želimo da budemo korektni, treba da znamo da nije važno u ovom trenutku da li će neki lider biti u toj vladi, nego kako će ta vlada da radi i kako ćemo da projektujemo budućnost Crne Gore. To je razlika u viziji. Njihova vizija je zamjena, a moja vizija je promjena. I reforma. Ako je zamjena mjera tih lidera, onda, vjerujte, ja ne mogu da prihvatim da ijedan lider bude u toj vladi", kazao je Krivokapić, i  dodao da bi "oni trebalo da dopuste da ova vlada, zbog problema koje imamo, bude vlada kojoj će se dati – ne kao što je uobičajeno 100 dana, nego 200 dana. I ako mi ne iskažemo rezultat, dajte onda da vidimo kako ćemo dalje”, rekao je Krivokapić u intervjuu za Nedeljnik.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...