DVIJE MINUTE NAKON POLIJETANJA: Srušio se borbeni avion, iskusni pilot se katapultirao, ali nije preživio...

Uzrok pada aviona nije poznat, ali se kao potencijalan problem podvlači stara flota zračnih snaga otoka, koji se suočava sa povećanim prijetnjama Kine.

  • Hronika

  • 29. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

Tajvanski borbeni avion F-5E srušio se u četvrtak ujutro za vrijeme treninga, a pilot je poginuo, saopćilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

Uzrok pada aviona nije poznat, ali se kao potencijalan problem podvlači stara flota zračnih snaga otoka, koji se suočava sa povećanim prijetnjama Kine.

Ministarstvo odbrane je saopćilo da se avion srušio u Tihi okean manje od dvije minuta nakon polijetanja iz baze, prenosi Beta pozivajući se na AP.

Pilot se katapultirao

Pilot, kapetan Chu Kuan Meng katapultirao se u okean, ali je proglašen mrtvim sat kasnije, nakon što je prevezen u bolnicu.

Borbeni avion F-5E datira iz ranih sedamdesetih, ali je pretrpio brojne nadogradnje. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...