MOŽE MU SE: Porsche je "zauzeo" najvišu zgradu na svijetu; Evo kako sada izgleda... (VIDEO)

Porsche je upotrijebio više od milion LED žaruljica kako bi 828 metara visoku građevinu pretvorio u masivan ekran, površine od nevjerovatnih 33.000 kvadratnih metara.

  • Auto

  • 29. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

"Burj Khalifa" u Dubaiju najviša je građevina na svijetu, a sada je postala i najveće reklamno platno. 

Porsche je upotrijebio više od milion LED žaruljica kako bi 828 metara visoku građevinu pretvorio u masivan ekran površine od nevjerovatnih 33.000 kvadratnih metara. Kao što možete vidjeti u službenom videu, projekcija započinje plavim svjetlom, a onda se pikselizira i zatamni. A potom kreće „punjenje“ uz poruku: „Svaki ikad proizvedeni Porsche ima dušu.“

Na ekranu se tada pojavljuje niz Porscheovih modela, uključujući 911, 918 Spyder i 919 Hybrid. A onda dolazi nova poruka: „Budite spremni za prvi električni sportski auto s Porscheovom dušom.“ I onda konačno možemo vidjeti Taycana. 

I, za kraj, spomenimo kako najmoćniji iz te vrste - Taycan turbo S - ima bateriju od 93,4 kilovat-sati, snagu od 761 KS i sposobnost da do 100 kilometara na sat ubrza za 2,8 sekundi. Može sve do 260 km/h uz doseg od 412 kilometara. Impresivno. 

(SB/Index Auto)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...