FIKRET ABDIĆ SVOJIM PRISTALICAMA VEČERAS ODRŽAO SULUDI GOVOR: “Rekli su mi: 'Evo, glasat ćemo za Babu, jer je...'"

- Ja mogu krenuti za Zagreb, a ići prema Sarajevu. Nikad neću stići, jer idemo u pogrešnom smijeru. Mi moramo znati u kojem smjeru idemo i to je sad postavljeno. Ovdje se nije pratio kriminal, već šta ja radim. Svako ko ima program bolji i jači od mene, ja ću odstupiti - rekao je Abdić.

  • Politika

  • 29. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 5

Ratni zločinac i načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić Babo večeras je održao sulud govor nakon što je izašao iz zatvora Bihaća.

Pušten je kako bi sa svojom Laburističkom strankom mogao učestvovati u predizbornoj kampanji.

Babo je na početku svog sumanutog i nepovezanog govora kazao kako Laburisti nisu ništa izgubili 18. jula kada je on uhapšen.

“Ne treba se baviti analizama ko je kriv. Ne treba stvarati taj kompleks kod mene da je neko kriv. Nije vrijeme za to, već da idemo u kampanju. Mi jedini znamo šta hoćemo”, rekao je Abdić.

On je potom kazao kako je razgovarao s nekim ljudima prije mjesec ili šest mjeseci (!?) u kako su mu rekli daće glasati za njega.

“Rekli su mi, evo glasat ćemo za Babu, jer je dobro ovo što radi. Ali nećemo za Laburiste. Ja sam bio kod tog jednog čovjeka i zaustavio sam se, ali sam rekao njegov supruzi da prenese i njemu i svojim kolegicama da onaj koji nije za vijećnike Laburiste nije ni za mene ni za njih”, rekao je Abdić praćen uzvicima i aplauzom mase.

Kaže da neko želi da baci kost među njih.

“Žele da se bavimo sobom a ne razvojem Kladuše. Dok sam bio u zatvoru pratio sam sve. Niko ništa ne nudi, osim da će osloboditi Kladušu od nekih klanova i od Babe. Naša je snaga što mi znamo šta hoćemo”.

Potom je govorio nešto što je potpuno nerazumljivo u smislu da su mu rekli da je “bio više viđen dok je bio zatvoru nego dok je bio na slobodi”.

Potom je spominjao Agrokomerc, kao simbol razvoja Velika Kladuše, koja je izgubila smijer!?

“Kladuši treba odrediti smijer. Ja mogu krenuti za Zagreb, a ići prema Sarajevu. Nikad neću stići jer idemo u pogrešnom smijeru. Mi moramo znati u kojem smijeru idemo i to je sad postavljeno. Ovdje se nije pratio kriminal, već šta ja radim. Svako ko ima program bolji i jači od mene, ja ću odstupiti”, rekao je Abidć.

Potom je odjednom počeo pričati o dijaspori.

“Pričao sam s ljudima koji su završili fakultet, a koji sad voze kamione. Omogućit ćemo im da se vrate. Ono što je važno, jeste da imate mene i Laburističku stranku. Vi imate i sve eksperte koji su radili za Agrokomerc”, naveo je Fikret Abdić u svom govoru.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...