RODOLJUB DRAŠKOVIĆ SVE PO SPISKU: "Republika Srpska je dno dna Evrope, njom vlada autokratija" (VIDEO)

"Politički sistem u Republici Srpskoj je tako postavljen da vlada autokratija i volja jednog čovjeka", rekao je u emisiji "Puls" BNTV-a Rodoljub Drašković, predsjednik poslovnog sistema "Swisslion". 

  • Politika

  • 29. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 3

- Republika Srpska je dno dna Evrope zbog toga što je tako postavljen politički sistem, što vlada autokratija. Ko je Skupština Republike Srpske u liku jednog čovjeka, ko je Vlada Republike Srpske u liku jednog čovjeka - kaže Drašković.

Na pitanje voditelja: Ko je taj čovjek, Drašković je odgovorio:  

- Pojma nemam, apstraktna ličnost...Ja se ne bavim ličnostima nego procesima. 

Na insistiranje voditelja da kaže kako se osjeća, Drašković kaže: 

- Baš se lagodno osjećam, baš se lagodno osjećam. Narod zna koje su to ličnosti, kako funkcionišu, gdje su...

Drašković je rekao da ne treba njega da pitaju o kriminalnim radnjama u Republici Srpskoj.

- Tu je govornica parlamenta Republike Srpske. Ako je istina 50 odsto od onog što se govori za tom govornicom, gdje su istražnih organi, da li funkcioniše zakonodavstvo u Republici Srpskoj? Zašto se ne pokreću sudski postupci?

Drašković je rekao da njegov povratak u Hercegovinu je prije svega put slučajnog prolaznika i želja tamošnjeg stanovništva da se pokrene propala privreda. 

Objašnjavajući početke svog biznisa u Republici Srpskoj, on navodi da je podigao Industriju alata Trebinje, te da ništa ne duguje Republici Srpskoj.

- Odgovorno tvrdim da Poreskoj upravi Republike Srpske ne dugujem ništa. To dokazuju moji advokati. Tražim svoja zakonska prava za otpis potraživanja prije privatizacije, a tadašnji i sadašnji režim je isti koji se dogovarao sa mnom da će se to desiti- rekao je Drašković i dodao da IAT danas uspješno posluje, a da je on investirao u tu fabriku 37 miliona maraka.

(BN)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...