KUHA U CRNOJ GORI, MANDIĆ PRIZNAO DA JE DOBAR S VUČIĆEM, OPTUŽIO I MANDATARA: "Da je Amfilohije tu, Krivokapić bi se drugačije ponašao..."

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da su se u Crnoj Gori pojavili crnogorski oligarsi koji su DF-u, čiji se ljudi bore 30 godina protiv režima DPS-a, rekli "ne može".

  • Regija

  • 30. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 2

- Mi se toliko godina borimo i ponosni smo na tu borbu. Sada su se pojavili crnogorski oligarsi koji nam, kao, objašnjavaju kako postoji neki sudski proces protiv nas zbog kojeg mi ne možemo da budemo na funkcijama. Kao da je taj sudski proces održan u SAD-u, a ne u zarobljenoj Crnoj Gori - kazao je Mandić za Antenu M. 

On je dodao da je Milan Knežević više dana proveo u zatvoru nego mandatar u politici.

- Nebojša Medojević je štrajkovao glađu, mi smo se toliko borili protiv ovoga režima i to svi znaju i, ponavljam, ponosni smo na tu borbu. I sad nam neko kaže neka, neka to, zaboravimo sve to, ima jedan dobar drug Miška Perovića, on je dobar ekspert, on će to. U svim ovakvim režimima je sa onima koji su bili žrtve toga režima urađena slična stvar koja je urađena s nama. Apelacioni sud bi odmah sad nakon promjene vlasti trebalo da izađe i da poništi sve i da zatvori taj slučaj - kazao je Mandić.

On je istaknuo da se od Đilasa i Šolaka do "Vijesti" i "Monitora", vrši pritisak da sve zavisi od četiri poslanika.

- Treba da nosilac liste kaže: 'Čekaj malo, vi imate četiri poslanika.' Mandatar treba, kada pripremi svoje prijedloge, da pođe u stranke da kaže: 'Ja mislim da bi ovako trebalo Vlada da izgleda', pa ako ne dobije podršku, da mijenja sve dok ne dobije podršku svih. Ali, moram da kažem da je ta optika ko je tas na vagi, vrlo promjenjiva. Može bilo ko od poslanika da kaže: 'Ja neću ovo da podržim.' Može, naprimjer, kolega iz Ujedinjene Crne Gore da kaže: 'Ja neću da podržim taj prijedlog', i onda je on taj tas na vagi. Ovdje se stvara neka iluzija da su jedini tas na vagi ta četiri poslanika URA-e - kazao je Mandić.

Ipak je u jedno siguran.

- Ja znam da ćemo mi sigurno dobiti Vladu - poručio je Mandić.

Kako je dodao Mandić, uvjeren je da bi stvari bile drugačije da mitropolit crnogorsko-primorski SPC-a Amfilohije nije trenutno u bolnici.

- Ja osjećam da nedostaje, jer sam ubijeđen da bi se i naš mandatar drugačije ponašao da je mitropolit tu. Pretpostavljam da je i naš mandatar glasao DPS dok se nije desio ovaj napad na crkvu - kazao je Mandić.

Govoreći o porukama Aleksandra Vučića, Mandić je kazao da se Vučić našao u sličnoj situaciji kao crkva.

- To što sam ja dobar prijatelj s Vučićem, to ne znači ništa, jer sam ja odgovoran političar. Prirodno je da mi, srpski političari van Srbije budemo u dobrim odnosima sa predsjednikom Srbije koga je narod izabrao. Ali, iz Crne Gore vidim jednu ružnu kampanju koja se vodi protiv patrijarha Irineja - kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...