MILANOVIĆ PONOVO U CENTRU PAŽNJE JAVNOSTI: “One koji spominju uvođenje policijskog sata, treba strpati u maricu. Što da stanemo kao kad je umro Tito u 15.05?"

"Lombardija je imala mnogo mrtvih, jer su svakoga ko kašlje stavili u bolnicu", kazao je predsjednik Hrvatske.

  • Regija

  • 30. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 1

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da sve one koji pričaju o potrebi uvođenja policijskog sata zbog epidemiološke situacije, treba "strpati u zatvor".

„Ovo je borba za zdravlje, ali prije svega za mentalno zdravlje čovječanstva. Mislim da one koji pričaju o policijskom satu, treba strpati u maricu. Od izraza policijski sat čovjeku se koža naježi. Ne pratim iz dana u dan što se gdje događa, ali vidim da ljudi gube mentalno zdravlje. Oni koji to rade, morat će se nositi s posljedicama tih odluka, ne želim čuti za policijski sat. Ustavni sud je rekao svoje, ovaj način donošenja odluka stvara pravni nered. Bez ustavne podloge, to se zove kršenje ljudskih prava. Dolazimo do toga da nakon pola godine koristite izraz policijski sat. To znači da će policajci s dugim cijevima ići okolo i hapsiti? Što je ograničenje kretanja, trebali bismo svi stati u 15:05 kao kad je umro Tito?'', ironično pita Milanović, pišu hrvatski mediji.

"Vjerojatno će biti i treći val. Lombardija je imala mnogo mrtvih jer su svakoga ko kašlje stavili u bolnicu", kazao je predsjednik Hrvatske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...