GLOBALNO POZNAT: Prvi leteći auto postao je legalan i smije na cestu (VIDEO)

PAL-V Liberty je svojevrsni brend letećih automobila.

  • Auto

  • 30. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 0

Smisao letećih automobila je da mogu voziti cestom, ali i letjeti. Ovo je prvi koji smije na javnu saobraćajnicu. 

PAL-V Liberty je već globalno poznat, svojevrsni brend letećih automobila. Vozilo je to sa sklopivim krilima i mogućnošću da leti.

Međutim, tek sada, nakon nekoliko godina od predstavljanja, smije potpuno legalno voziti europskim saobraćajnicama. 

Takav status dobio je nakon višemjesečnih testiranja uključujući test performansi, kočenja i štetnih emisija. Na certifikat da smije letjeti još se čeka, a svi uvjeti pri EASA-i (European Aviation Safety Agency) bit će finalizirani do 2022. godine.

Prije posljednjih 150 sati testnih letova, ovo prometalo mora zadovoljiti ukupno 1.200 različitih testova. Nakon toga će prvi primjerak krenuti put kupca. 

Svejedno, ne očekujte ih puno na cestama ili u zraku, a razlog je vrlo jednostavan. PAL-V Liberty starta s cijenom od 299.000 eura.

(Index Auto)        

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...