PROCURILO IZ WOLFSBURGA: Stiže najsnažniji Volkswagen Golf koji je ikada napravljen… (VIDEO)

Stigao je ‘teaser’ za Volkswagen Golf R (2021.) koji će biti najsnažniji Golf do sada.

  • Auto

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 0

Stručnjaci iz Wolfsburga rade punom parom, potvrđuje to i službena najava najsnažnijeg Golfa u historiji. Volkswagen Golf R premijerno će biti prikazan 4. novembra ove godine.

Volkswagen ne zalazi duboko u tehničke detalje o novom Golfu R, ali kaže da je “moćniji, dinamičniji, učinkovitiji i digitalniji” od svog prethodnika. Vrhunac pogonskog sklopa je novi sistem pogona na sve točkove sa selektivnom kontrolom okretnog momenta točkova na stražnjoj osovini. Koristi napredni sistem upravljanja dinamikom koji radi zajedno s elektronskom blokadom prednjeg diferencijala i prilagodljivom kontrolom šasije.

Snagu daje najmoćnija iteracija 2.0 turbobenzinskog TSI motora EA 888, a špekulira se kako bi trebao razvijati 315 KS. Bit će uparen sa šestostepenim ili sedmostepenim DSG automatskim mjenjačem. No, za te detalje treba pričekati još nekoliko dana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...