PREKRŠENE SVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE: Nakon mise, u Prozoru organizovano slavlje pod šatorom, zaigralo se i kolo (VIDEO)

Prema medijskim saznanjima, radi se o slavlju koje je organizovano nakon mlade mise velečasnog Josipa Dedića.

  • Društvo

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 1

Bez obzira na sva epidemiološka upozorenja o mjerama zaštite od koronavirusa, u Prozoru je danas organizovano slavlje sa stotinama prisutnih građana, a pod šatorom se zaigralo i kolo.

Prema medijskim saznanjima, radi se o slavlju koje je organizovano nakon mlade mise velečasnog Josipa Dedića, koji je danas, ujedno, započeo sa svojom svećeničkom službom u župi Prozor.

Svečana mlada misa don Josipa Dedića održana je danas u 11 sati na Trgu Josipa Stadlera u Prozoru. Na misi je propovijedao don Franjo Tomić, koji je, također, iz župe Presvetog Srca Isusova Prozor, a svečanost je svojim pjevanjem uveličao župni zbor iz Prozora.

Nakon misnog slavlja, nastavljeno je druženje slavljenika sa svećenicima, časnim sestrama, porodicom, prijateljima i župljanima.

Posljednjih sedmica epidemiološka situacija u Hercegovačko-neretvanskom kantonu je izuzetno teška, a svaki dan registruje se, u prosjeku, oko tri stotine novozaraženih, prenosi Crna-Hronika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...