NI ON TRUMPA NE MOŽE SMISLITI: Legendarni američki pjevač stao uz Joea Bidena, pogledajte spot koji je oduševio Ameriku (VIDEO)

Javno je kritizirao Donalda Trumpa nazivajući ga "lopovom" i "prijetnjom našoj demokraciji".

  • Kultura

  • 01. Nov. 2020  01. Nov. 2020

  • 0

Američki pjevač Bruce Springsteen je tri dana prije predsjedničkih izbora snažno podržao Joea Bidena posudivši svoj glas i jednu od svojih pjesama za reklamni spot demokratskog kandidata.

Ovo nije prvi put da zvijezda američkog rocka podupire bivšeg potpredsjednika. Ranije je dopustio Joeu Bidenu da koristi pjesmu "The Rising" u spotu objavljenom prvog dana demokratske konvencije. Javno je kritizirao Donalda Trumpa nazivajući ga "lopovom" i "prijetnjom našoj demokraciji".

U propagandnom spotu Bruce Springsteen ističe korijene Joea Bidena i njegov rodni grad Scranton, u Pennsylvaniji, najvažnijoj državi na predsjedničkim izborima. "Scranton, Pennsylvania.Ovdje uspjeh ne pada s neba. Postiže se znojem, odvažnošću i odlučnošću", govori na početku "Boss", kako nazivaju Springsteena. To je neprikrivena aluzija na Donalda Trumpa kojemu je otac milioner dao dobar dio svog bogatstva.

"Ovo ga mjesto nije napustilo", kaže 71-godišnji rocker. "Ono je više od mjesta iz kojeg dolazi, on se bori za njega".

Poruka se završava pjesmom "My Hometown" sa najpoznatijeg albuma Brucea Springsteena "Born in the USA" (1984.), prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...