ZLATAN, VELIČANSTVENI: Prosto je nevjerovatno kako sve može da zabije Ibrahimović (VIDEO)

Zahavaljujući nevjerovatnom Zlatanu Ibrahimoviću Milan je došao do nove, pete pobjede u šestom meču ovosezonske Serije A.

  • Sport

  • 01. Nov. 2020  

  • 0

Milan je u sezonu ušao s četiri ligaške pobjede, zatim je remizirao s Romom (3:3) u meču u kojem je bio daleko bliže pobjedi i u kojem je tri puta vodio, da bi danas na uvijek teškom gostovanju u Udinama došao do nove pobjede rezultatom 2:1.

Prvu pravu priliku Milan je imao u 11. minuti, ali Saelemaekers ne uspijeva doći do lopte nakon sjajnog ubačaja Leaa, da bi u 18. minuti Franck Kessie zakucao loptu pod prečku za 1:0. Prethodno je veliki dio posao napravio Zlatan Ibrahimović, koji je u šesnaestercu na prsa primio loptu, pa istu proslijedio za Kessiea.

Rossoneri su zadržali vodstvo do poluvremena, no potpuni pad u njihovoj igri u nastavku, naročito nakon što je već u 47. minuti Udinese izjednačio. Kapiten Romagnoli je skrivio faul u šesnaestercu Milana, a Rodrigo De Paul sigurno pogodio za izjednačenje.

U narednih pola sata Udinese je izgledao spremnije na terenu, uvjerljivije, a napadi Milana u potpunosti su bili jalovi i bezidejni, no onda se pojavio - Ibrahimović. U 83. minuti na neki samo njemu znan način makazicama pogađa za pobjedu Milana.

Milan je sa 16 bodova (5-1-0 omjer) uvjerljivo prvi na tabeli, a nakon duela u Evropskoj ligi protiv Lillea, čeka ga domaći okršaj s Veronom i ima dobru priliku da nastavi sjajan niz. Ibrahimović je sa sedam golova prvi strijelac Serije A.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...