MINISTAR NEBOJŠA STEFANOVIĆ: "Zamislite da Vučić nije otišao na sahranu, šta bi mu sve rekli, trebao je održati govor, ali..."

On je na TV Pink naveo da je odluka o tome donesena "u složenom političkom trenutku" zbog toga što su pojedine političke opcije predsjednika Aleksandra Vučića optuživale da sarađuje sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

  • Regija

  • 01. Nov. 2020  02. Nov. 2020

  • 0

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović kazao je večeras da odluka o odlasku državne delegacije Srbije na sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija ni u jednom trenutku "nije dovodjena u pitanje", da ta odluka "ipak nije bila laka".

On je na TV Pink naveo da odluka o tome doneta "u složenom političkom trenutku", zbog toga što su pojedine političke opcije predsjednika Aleksandra Vučića optuživale da sarađuje se sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

"I kada postoje razlike i kada se ne slažete o svim temama, uvijek je postojalo poštovanje za stvar koju je (Amfilohije) uradio u Crnoj Gori... Vidjeli ste koliko je (Vučić) bio napadan, šta god da uradi. Zamislite da nije otišao, šta bi mu sve rekli. Mislim da je za poštovanje pokojnog mitropolita Amfilohija bilo dobro da je govorio i predsjednik Vučić, (što bi bila) i jedna dodatna politička poruka", kaže Stefanović.

Komentarišući da li će smrt mitropolita Amfilohija otežati formiranja nove Vlade Crne Gore, Stefanović navodi da je to unutrašnja stvar te države i da će Srbija poštovati odluku naroda Crne Gore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...