VUČIĆ UPALIO SVE ALARME: "Bolnice u zemlji su sve punije"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas s članovima Vlade Srbije razgovarao o pitanju Kosova, bruto društvenom proizvodu, ali i o borbi protiv koronavirusa, gdje je naveo da su bolnice u zemlji sve punije, jer se gotovo 2.000 zaraženih virusom nalazi u njima, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Regija

  • 02. Nov. 2020  02. Nov. 2020

  • 0

Nakon posebne sednice Vlade Srbije kojoj je prisustvovao, Vučić je novinarima rekao da se zbog situacije s koronavirusom ubrzano radi na završetku bolnice u Batajnici, koja bi trebalo da bude otvorena 1. decembra.

"Naša molba još jednom ljudima je da se pridržavaju mera", rekao je.

O pitanju Kosova, Vučić je ponovio da Srbija ne može da prihvati da "oni sa kojima razgovaramo, ne ispune svoje obaveze iz prethodno potpisanih sporazuma".

On je ocijenio i da su "vlasti u Prištini napravile trik da ne bi formirale Zajednicu srpskih opština (ZSO), kako je prethodno dogovoreno", ali da Srbija od toga neće odustati.

"Napravili su trik. Požurili su pre upravljačkog tima i dostavili prvi briselski sporazum i formiranje ZSO na odlučivanje Ustavnom sudu Kosova, da bi oni rekli da je to nemoguće", pojasnio je.

Govoreći o bruto društvenom proizvodu, predsjednik Srbije je naveo da su projekcije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da će ove i naredne dve godine ukupan privredni rast Srbije biti 10,2 odsto u najgorem slučaju te da je to najbolji rast u Evropi.

Prema njegovim riječima, Sjeverna Makedonija će imati privredni rast 4,3 odsto, Albanija 3,8 odsto, Bosna i Hercegovina 2,1 odsto, dok je najlošija Crna Gora sa minus 3,3 odsto.

"Želimo dobre i bolje odnose sa svima i jedina stvar u kojoj želimo da se takmičimo sa svima jeste ekonomija, a takmičenje u svim drugim oblastima nas ne zanima", zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...