ĐONLAGIĆ POKLOPIO HRVATSKOG MINISTRA VANJSKIH POSLOVA: "Ne miješajte se u naša unutrašnja pitanja, naići ćete na drugačiju BiH od one koju ste htjeli cijepati prije 30 godina"

Na izjavu ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana, koji danas boravi u Mostaru, kako će se Hrvatska snažno zalagati za HDZ-ovu viziju izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, reagirao je šef Kluba zastupnika DF-a u Parlamentu BiH Dženan Đonlagić.

  • Politika

  • 02. Nov. 2020  02. Nov. 2020

  • 7

“Vrlo je zanimljivo da ministar vanjskih poslova Hrvatske uopće ne spominje presude Evropskog suda za ljudska prava. 

Znamo i zašto! Upravo zato što te presude nikako ne idu u korist HDZ-u BiH i njihovim zahtjevima. 

Mi u DF-u smatramo da se moraju implementirati u prvom redu presude suda iz Strasbourga, pa i presude domaćih sudova.

Gospodinu Grliću Radmanu bi bilo bolje, imajući u vidu činjenicu da HDZ-u ne odgovara provođenje presuda iz Strasbourga, da se ne miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, jer upravo time dokazuje da zvanična politika Zagreba je ta koja kvari dobrosusjedske odnose i sabotira EU put kroz zagovaranje standarda koji su u suprotnosti s EU”, rekao je Đonlagić.

"Mi se u Bosni i Hercegovini nikad nismo bavili internim pitanjima Hrvatske, ali smo, evo, dočekali otvoreni napad na suverenitet naše države. Isto smo gledali od naših susjeda početkom devedesetih. Ali, sad će naići na malo drugačiju Bosnu i Hercegovinu od one koju su htjeli cijepati prije 30 godina“, dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...