DODIKOV I ČOVIĆEV PAKLENI PLAN SE OSTVARUJE: Oleg Čavka izjavio za Srnu da je potvrđena optužnica protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića

Potvrđena optužnica Suda Bosne i Hercegovine protiv direktora i rukovodioca Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osmana Mehmedagića i Muhameda Pekića stigla je u pisarnicu Tužilaštva BiH, izjavio je za Srnu postupajući tužilac u ovom predmetu Oleg Čavka.

  • Vijesti

  • 04. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 2

Sutkinja za prethodno saslušanje Suda BiH Enida Hadžiomerović potvrdila je optužicu protiv Mehmedagića i Pekića, koja ih tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Sam Mehmedagić izjavio je danas za Srnu da nije upoznat da je Sud BiH potvrdio optužnicu protiv njega i istaknuo da nije dobio nikakav dopis iz ove pravosudne institucije.

"Pune su mi ruke posla, radim i nemam nikakvu informaciju da je Sud BiH potvrdio optužnicu protiv mene. Nisu me ni advokati o tome obavijestili", rekao je Mehmedagić.

Jedan od Mehmedagićevih advokata Senka Nožica rekla je za Srnu da ni ona nije dobila informaciju da je protiv Mehmedagića potvrđena optužnica.

"Moj kolega advokat, koji, također, zastupa Mehmedagića, nije me obavijestio da je dobio bilo kakav dopis iz Suda BiH kada je riječ o optužnici", rekla je Nožica.

Tužilaštvo BiH, prema optužnici, traži da se Mehmedagiću zabrani obavljanje dužnosti direktora do okončanja krivičnog postupka.

Prije dvije sedmice, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mehmedagića i Pekića koja ih tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Onu su optuženi da su tokom avgusta zloupotrijebili službeni položaj ili ovlaštenja, kao i resurse i kapacitete OSA-e BiH radi privatnih interesa, kako bi došli do informacija i fotografija o pošiljaocu anonimne krivične prijave protiv direktora OSA-e.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...