ŠERANIĆ ZVONI NA UZBUNU: "Imamo i dalje rast broja pozitivnih. Ako se nastavi ovim trendom, onda..."

UKC RS danas zbrinjava pacijente na tri lokacije, pa i u Urgentnom centru, što olakšava situaciju.

  • Vijesti

  • 06. Nov. 2020  06. Nov. 2020

  • 0

- Imamo 76 ljekara koji su na birou i njih ćemo angažovati i plaćaće ih Fond zdravstvenog osiguranja - saopštio je ministar zdravlja RS-a Alen Šeranić nakon sjednice Štaba za vanredne situacije RS-a.

- Imamo i dalje rast broja pozitivnih – rekao je Šeranić.

On je dodao da će oko devet odsto oboljelih završiti u bolnicama.

– Ako se nastavi ovim trendom, onda govorimo o tome da će biti i više onih kojima treba respiratorna podrška. Imamo apele zdravstvenih radnika da primjenjujemo nošenje maski, distancu i dezinfekciju – kaže Šeranić.

UKC RS-a danas zbrinjava pacijente na tri lokacije, pa i u Urgentnom centru, što olakšava situaciju.

– Govorili smo da i Banja Slatina bude stavljena na raspolaganje za lakše i srednje teške pacijente, i to je dogovor UKC-a RS-a i Zavoda Zotović – kaže Šeranić.

Što se tiče Bolnice Bosanska Gradiška, tamo je 90 Covid pacijenta, a veliki je pritisak i u Trebinju.

– I u Doboju i Bijeljini je u toku proširnje kovid-kapaciteta. Đački dom u Trebinju će biti stavljen na raspolaganje kovid-pacijentima – rekao je Šeranić, piše Srpskainfo.

Šeranić je dodao da je Štab prihvatio prijedlog za raspored kontejnera za prijem pacijenata, koje su obezbijedili Vlada RS-a i Oružane snage BiH, i najavio nabavku još 20 kontejnera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...