UREĐAJI "SREBRENE MALINE", PRIČA BEZ POČETKA I KRAJA: Beograđani tvrde da su otklonjene greške kod respiratora, Badnjević kaže...

Mustafa Kadribegović, v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite, potvrdio je jedino "Faktoru" da ima nezvanične informacije kada su pitanju kineski respiratori, koje je za 10,5 miliona KM uvezla "Srebrena malina".

  • Vijesti

  • 06. Nov. 2020  06. Nov. 2020

  • 1

Četiri respiratora koja zbog određenih grešaka nedavno nisu mogla biti instalirana u Kantonalnoj bolnici Goražde i Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, navodno su sada u potpuno ispravnom stanju.

Mustafa Kadribegović, v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite, potvrdio je jedino "Faktoru" da ima nezvanične informacije kada su pitanju kineski respiratori, koje je za 10,5 miliona KM uvezla "Srebrena malina".

- Dobio sam nezvaničnu informaciju od servisera, beogradske firme "Profesional Medic" da su problemi otklonjeni i da su uređaji sada spremni za instaliranje. Rečeno mi je da su zadovoljni izlaznim parametrima respiratora. Pokušao sam saznati više od servisera, ali su oni žurili nazad u Beograd. Kontaktirat ću njihovog direktora Jovana Roganovića.

Tim radovima, koji su obavljeni nakon preporuka i dodatnih uputa kineskog proizvođača, nije prisustvovao niko iz FUCZ-a. Kada ćemo respiratore pokušati staviti u funkciju u medicinskim ustanovama, to još ne znamo – kazao je Kadribegović.

Verifikaciju ovih uređaja radi firma "Verlab", čiji direktor Almir Badnjević, također, ima nezvanične informacije.

- Čuo sam da su, navodno, uspjeli montirati četiri uređaja i da su Beograđani riješili problem. Zasad "Verlab" nije dobio nikakav zvaničan poziv da verifikuje neki od ovih uređaja – rekao je Badnjević.

"Faktor" je pokušao dobiti potvrdu informacije o ispravnosti respiratora od direktora Roganovića, ali se on nije javljao na pozive.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...