DVIJE IZRAELKE SE ŽALE NA SRBE "Uopšte nisu fini, buljili su u nas zato što smo debele. Tamo smo kao VANZEMALJCI"

"Srbi uopšte nisu fini", kaže Kineret Goldstein.

  • Regija

  • 06. Nov. 2020  07. Nov. 2020

  • 3

Dgania Alfassi (20) i Kineret Goldstein (22) vratile su se nedavno iz Beograda u rodni Izrael. Kako kažu, Srbiju su odlučile da posjete jer su tražile "zelenu zemlju" koja ne traži test na korona virus ili karantin prilikom ulaska, ali se u Srbiju ne bi vratile ponovo, prenosi Blic pisanje izraleskog lista Haaretz.

Uživale su u pejzažu i znamenitostima, ali im se nikako nije svidjelo, kako ističu, to što Srbi "bulje u njih zato što su debele".

"Srbi uopšte nisu fini. Mi smo, recimo, debele, punije, zovite to kako želite, a oni uopšte nemaju svijest o debelim ljudima. Tamo smo kao vanzemaljci. Oni bulje u vas, stvaraju nam neprijatan osjećaj. Što se tiče kupovine, oni imaju vrlo specifične modele za mršave i dobro građene ljude. Tamo nema odjeće za debele ljude. Pronašla sam jednu prodavnicu i to je zaista bila odjeća za stare ljude. Bila je to prava rupa", rekla je Kineret za izraelski "Haaretz" na aerodromu u Tel Avivu.

Kako objašnjava, u Beogradu je ušla u jednu prodavnicu i prodavačice su je pogledale i počele da se kikoću.

Kako kažu, izborile su se sa ovakvim situacijama zahvaljujući savjetu djevojke koju su upoznale u avionu koja im je rekla da uzvrate pogled svima koji gledaju u njih, a ne da okreću glavu.

"To je bio odvratan osjećaj. Samo su buljile u nas. I ja sam im uzvratila i buljila sam u njih", ispričala je Kineret.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...