SULUDA PREDIZBORNA KAMPANJA: Nacistička simbolika u predizbornom materijalu Konakovićeve stranke! (FOTO)

Izgleda da Elmedinu Konakoviću i njegovoj stranci Narod i Pravda nije bilo problematično, niti ih je posebno uznemirio nedavni izvještaj State Departmenta o stanju vjerskih sloboda u kojem se navodi da je bivši predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković rekao u jednom intervjuu da mu ne smeta što je lokalna osnovna škola i dalje imenovana ustaškim antisemitom iz Drugog svjetskog rata koji je slavio Hitlera.

  • Mini market

  • 08. Nov. 2020  08. Nov. 2020

  • 8

Već je odavno jasno da Konaković i ljudi u njegovoj stranci imaju histeričnu potrebu da preuzmu sve konce ovog društva. Njihovo koketiranje sa izrazito desničarskim elementima u društvu, približavanje kontroverznom Muameru Zukorliću, ali i „zarobljavanje“ ljevičarskih stranaka poput SDP-a i Naše stranke, koje su nekada ulijevale nadu da u bh. društvu može doći do zaokreta u odnosu na nacionalnu retoriku, pokazalo je da Konaković ne bira sredstva kako bi došao do cilja.

Ponovo je to potvrđeno nedavno kada je u formi dnevnih novina objavljen predizborni materijal Naroda i Pravde Stari Grad koji je dostavljan na kućne adrese. U neshvatljivoj potrebi da se domognu vlasti, spremni su posegnuti i za izrazito negativnom simbolikom koja izaziva zgražavanje širom Evrope i svijeta.

Kao što se na fotografiji i vidi, za naziv stranke izabran je zloglasni „Nazi-Schrift“, font slova kojim su se koristili nacisti u Njemačkoj u svojim propagandnim materijalima. Stari Grad je i mjesto gdje su oduvijek živjeli sarajevski Jevreji. Pitanje je kako su se osjećali kada su u poštanskom sandučetu vidjeli jedan od primjeraka ovog promotivnog materijala sa zloglasnim pismom, koji ih pritome poziva da daju svoj glas NiP-u.

alt

alt

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...