SARAJEVO SLAVI POBJEDU JOE BIDENA I KAMALE HARRIS: Pogledajte kako noćas izgleda glavni grad BiH (FOTO + VIDEO)

Građani Sarajeva ne zaboravljaju šta je sve Biden učinio za Bosnu i Hercegovinu i zbog toga su mu se željeli odužiti na ovaj način.

  • Vijesti

  • 08. Nov. 2020  08. Nov. 2020

  • 1

Mmnogobrojni građani Sarajeva večeras su izašli na ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine i sirenama u svojim automobilima proslavljaju pobjedu Joe Bidena na izborima za predsjednika SAD-a 2020. godine, kao i Kamale Harris za poziciju podpredsjednice. 

Joe Biden je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu snažno se zalagao za ukidanje embarga na oružje Armiji RBiH i za bombardovanje Srba. Poslije rata Joe Biden je također posjetio BiH, kao podpresjednik SAD-a 2009. godine snažno iskazavši podršku reformama i putu BiH u NATO i Evropsku uniju.

Građani Sarajeva ne zaboravljaju šta je sve Biden učinio za Bosnu i Hercegovinu i zbog toga su mu se željeli odužiti na ovaj način. Također gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka odlučio je osvijetliti VIjećnicu u bojama američke i bosanske zastave slaveći na taj način bratske odnose dvije države.

Fotoreporter Slobodne Bosne zabilježio je trenutke proslave pobjede Joe Bidena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...