PRINC S NERETVE OPRAŠTA SE OD KLUPE "ZMAJEVA": Reprezentacija BiH desetkovana uoči posljednjih utakmica u ovoj godini, nakon Džeke, uslijedili su brojni otkazi...

Danas počinje i posljednje okupljanje u Bajevićevoj kratkoj eri, a pogoršana situacija zbog koronavirusa mogla bi učiniti da se selektoru ne odazovu svi pozvani igrači.

  • Sport

  • 09. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 0

Dušan Bajević broji svoje posljednje dane na selektorskoj poziciji. Da legendarni Mostarac odlazi, postalo je jasno ispadanjem od Sjeverne Irske u baražu.

Bajević će odraditi ciklus Lige nacija, tačnije utakmice protiv Nizozemske i Italije, te će Savez krenuti u potragu za njegovim nasljednikom.

Danas počinje i posljednje okupljanje u Bajevićevoj kratkoj eri, a pogoršana situacija zbog koronavirusa mogla bi učiniti da se selektoru ne odazovu svi pozvani igrači.

Okupljanje je zakazano na Ilidži u popodnevnim satima, nakon čega će situacija biti nešto jasnija po pitanju igrača koji će konkurisati za prijateljski meč s Iranom u četvrtak te dva susreta Lige nacija.

Nakon određenih neplaniranih otkaza, naknadni pozivi su upućeni Ermedinu Demiroviću, Marku Mihojeviću i Irfanu Hadžiću. Prema trenutnoj situaciji, trebali bi se pojaviti sljedeći igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Kenan Pirić (NK Maribor), Jasmin Burić (Hapoel Haifa).

Odbrana: Siniša Saničanin (FK Vojvodina), Adnan Kovačević (Ferencvárosi TC), Samir Zeljković (FK Velež), Anel Ahmedhodžić (Malmö FF), Dennis Hadžikadunić (FK Rostov), Sead Kolašinac (Arsenal FC), Bojan Nastić (BATE Borisov), Advan Kadušić (NK Celje), Branimir Cipetić (NK Široki Brijeg), Darko Todorović (HNK Hajduk Split), Josip Ćorluka (HŠK Zrinjski), Marko Mihojević (Goztepe).

Vezni red: Rade Krunić (AC Milan), Stjepan Lončar (HNK Rijeka), Vladan Danilović (CD Nacional), Miralem Pjanić (FC Barcelona), Gojko Cimirot (Standard Liège), Amer Gojak (Torino FC), Haris Hajradinović (Kasimpasa), Deni Milošević (Konyaspor), Amar Rahmanović (FK Sarajevo), Benjamin Tatar (FK Sarajevo), Almedin Ziljkić (FK Borac), Edin Višća (Istanbul Basaksehir FK), Ajdin Hasić (Besiktas JK).

Napad: Ermedin Demirović (Freiburg), Armin Hodžić (Kasimpasa), Smail Prevljak (KAS Eupen), Irfan Hadžić (Akhisarspor).

Napomenimo i da Ermedin Demirović nema pravo nastupa na utakmici protiv Nizozemske zbog tri žuta kartona koje je zaradio kao član selekcije U-21.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...