ĐILAS VUČIĆU: Dođi na sud, DOKAŽI DA SAM LOPOV i ja ću se skloniti iz politike, ali ako ne dokažeš, onda moraš da se skloniš ti"

"Javno mu poručujem da je lažov i kukavica i pozivam ga da dođe na sud i donese dokaze da sam ukrao više od 500 miliona eura", kaže Đilas.

  • Regija

  • 09. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 0

Aleksandar Vučić ni danas se nije pojavio na sudu iako je njegov advokat Dragan Palibrk na prošlom ročistu rekao da će doći. I dodao da on, naravno, ne ide na sud kada su ovakve tužbe u pitanju, ali da u ovom slučaju želi da dođe i dokaže svoje tvrdnje, izjavio je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u saopštenju za javnost, piše Direktno.rs.

Saopštenje lidera SSP-a prenosimo u cijelosti:

- Problem je jedino u tome što tvrdnje da sam lopov, kriminalac, da sam ukrao više od 500 miliona evra, zbog čega sam ga i tužio, ne može nikako da dokaže jer su notorne laži. 

Na početku suđenja Aleksandar Vučić je želeo da se izvuče tako što bi mu bio uspostavljen imunitet od strane Skupštine Srbije, ali tako da on to ne traži jer bi u tom slučaju narod shvatio da ne sme na sud. Odustao je od toga, ali izbegava da se pred sudom pojavi. 

Javno mu poručujem da je lažov i kukavica i pozivam ga da dođe na sud i donese dokaze da sam ukrao preko 500 miliona eura. Kada me je 2004. u duelu na TV Pink prozvao na isti način ponudio sam mu da, ako dokaže da sam lopov, da se ja povučem iz politike, ali da se povuče on ako ne dokaže svoje tvrdnje. Prihvatio je predlog i naravno slagao. Da sam lopov naravno da nije dokazao,  ali se iz politike nije povukao. 

Danas, posle 15 godina mu nudim isto. Dođi na sud, dokaži da sam lopov i ja ću se skloniti iz politike. Ali ako ne dokažes onda moraš da se skloniš ti.

Aleksandre Vučiću, čekam te na sudu 30.decembra, za kad je zakazano sledeće ročište - poručio je Đilas Vučiću na kraju saopštenja. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...