GOLIJADA U BANJOJ LUCI: Utakmica sezone u Premijer ligi BiH pripala Borcu (VIDEO)

Fudbaleri Željezničara su u okviru 14. kola M:tel Premijer lige BiH poraženi od Borca sa 4:3.

  • Sport

  • 09. Nov. 2020  10. Nov. 2020

  • 0

Borac je poveo u četvrtoj minuti. Zakarić je ubacio, lopta stigla na ivicu peterca do Lukića koji koristi nesporazum naše odbrane i glavom pogađa. Željo je poravnao u sedmoj minuti. Bojo je ubacio sa strane, defanzivac Borca izbio loptu koju je Siniša Stevanović lijepo prihvatio, a potom iskosa sjajno šutira i zatresao mrežu domaćih.

Vranješ u 15. minuti šutira preko našeg gola sa 30 metara. Minutu poslije Bekrić šutira sa 18 metara, Pavlović siguro hvata. U 17. minuti Borac ponovo odlazi do vodstva. Lukić je ostavio za Ziljkića koji šutira, lopta pogađa Vranješa i završava u našoj mreži.

Željo golom odgovara pet minuta poslije. Bekrić je uposlio Lendrića koji je s desne strane ubacio u sredinu gdje se najbolje snašao E. Zec i u padu poravnao na 2:2.  U 33. minuti Lendrić sa distance šutira preko gola. U 40. minuti Borac ponovo dolazi u vodstvo. Lukić je ubacio s lijeve strane, pronašao Zakarića koji se namjestio i lijevom nogom matirao Erića. U sudijskom vremenu Ziljkić gura za Lukića koji iskosa šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 3:2.

Željezničar je i u drugom poluvremenu nastavio s ofanzivnom igrom, a to se isplatilo u 51. minuti. Brzo su Plavi odigrali, Bojo je dodao do E. Zeca koji je izašao pred Pavlovića i rutinski postigao svoj drugi gol. Lukić prijeti u 65. minuti kada sa vrha kaznenog prostora šutira preko gola. Ziljkić u 77. minuti s lijeve strane ulazi u sredinu, snažno šutira, lopta odlazi malo pored našeg gola. Konačan rezultat postavlja Zakarić u 85. minuti. Iskosa je snažno šutirao i prevario Erića za 4:3. Juričić glavom u 89. minuti šutira, Pavlović brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra 22. novembra protiv Slobode na Grbavici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...