ALEKSANDAR VUČIĆ SE PRAVI LUD: "Nisam primio injekciju hiperimunog gamaglobulina, niti znam šta je, niti čemu tačno služi"

Doktorica Sanda Rašković-Ivić rekla je, između ostalog, za današnji "Danas" da se u ljekarskim krugovima priča da je Vučić dobio hiperimuni gamaglobulin, uz opasku da "ta njekcija nije za obične smrtnike".

  • Regija

  • 09. Nov. 2020  10. Nov. 2020

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je danas tvrdnje bivše poslanice i aktuelne podpredsjednice Narodne Stranke da je primio injekciju hiperimunog gamaglobulina koji osigurava otpornost organizma na koronavirus, prenosi Alo.rs..

On je, naime, reagovao na tvrdnje Rašković Ivić istakavši da, "iako rijetko odgovaram na svakodnevne napade koji bez prestanka i nesmanjenim intenzitetom traju već godinama". ovoga puta mora da reaguje.

"Odluku da odgovorim na ovu tvrdnju donio sam prije svega zbog građana Srbije i zarad istine, jer važnije stvari od interesa našeg naroda - nema", rekao je Vučić.

Kako je kazao, od početka njegovog premijerskog, a potom i predsjedničkog mandata, "trudio sam se da se nikada i ni po čemu ne razlikujem od običnog naroda".

"Većina građana Srbije, ali i mojih političkih protivnika, ne može da ospori da sam dijelio sve teškoće, izazove i muke našeg naroda, uključujući i ovu ozbiljnu bolest koja je teško uzdrmala cijeli svijet i za čijim lijekom tragaju najveći svjetski medicinski stručnjaci", rekao je on.

Naveo je i da je lično iskusio "isti roditeljski strah i zebnju kao i svi drugi roditelji čija su djeca bila pozitivna na korona virus, pa sam i na taj način dijelio sudbinu naših građana".

"Ponosan sam na činjenicu da moja djeca nijednog trenutka nisu imala povlašten tretman, baš kao što ni ja nikada ne bih dozvolio da o sebi brinem više, nego o svim ljudima u Srbiji", naveo je predsjednik Srbije.

Kaže i da je malo reći da ne zna šta je hiperimuni gamaglobulin, kao ni čemu tačno služi.

"Dakle, nikada nisam primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, niti bilo šta drugo što bi me na bilo koji način izdvojilo od svih ostalih građana Srbije", ističe on u saopćenju.

Kaže i da je od svojih prijatelja, medicinskih stručnjaka, saznao da je" ovakva tvrdnja, blago rečeno, daleko od bilo kakve medicinske činjenice i istine".

"Štaviše, ovakva izjava bi mogla da bude čak i opasna, budući da živimo u vremenima u kojima su teorije zavjere i nadriljekarstvo postali gotovo podjednako opasni, kao i sama ova bolest", navodi predsjednik Srbije.

Stoga, kako kaže, je danas više nego ikada potrebna ozbiljnost i odmjerenost u izjavama ove vrste.

"Danas, kada se borimo da sačuvamo sve građane Srbije i kada gotovo svako nalazi za shodno da daje medicinska mišljenja i savjete, ja ću nastaviti da se borim još jače i još više, bez odustajanja i bez kompromisa, jer smisao vođenja zemlje nije u pukom održanju vlasti i privilegijama, kao što je to bio slučaj za vrijeme vladavine onih političara koji su u Srbiji vidjeli samo izvor bogaćenja i povlaštenog statusa za njih i njihove porodice. Srbija je danas drugačija, Srbija i njena djeca imaju budućnost", zaključio je predsjednik Srbije.

Dr Sanda Rašković Ivić rekla je između ostalog za današnji "Danas" da se priča u ljekarskim krugovima da je Vučić dobio hiperimuni gamaglobulin, uz opasku da "ta njekcija nije za obične smrtnike".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...