DONALD TRUMP PONOVO SE OGLASIO, IZNOSI ŠOKANTNE TVRDNJE: “Krili su vakcinu protiv koronavirusa da ne bih pobijedio”

U novoj seriji tvitova objavio je da je kompanija "Pfizer" samo čekala da se izbori završe kako bi objavila pronalazak efikasne vakcine protiv koronavirusa.

  • Svijet

  • 10. Nov. 2020  10. Nov. 2020

  • 2

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump ponovo se oglasio, ovaj put optužbama da je vijest o efikasnoj vakcini protiv korone skrivana kako on ne bi pobijedio na izborima.

Kako je u novoj seriji tvitova objavio, kompanija "Pfizer" i druge su samo čekale da se izbori završe kako bi objavile pronalazak efikasne vakcine protiv koronavirusa.

- Nisu imali hrabrosti da to urade ranije - naveo je Trump i dodao da je američka agencija za lijekove trebala da to ranije objavi "ne iz političkih razloga, već kako bi životi mogli da budu spašeni".

Dodao je i da spomenuta agencija i Demokratska stranka nisu željele da zabilježi pobjedu otkrićem vakcine, već su čekali pet dana da to objave.

Trump se dotakao budućeg predsjednika Bidena, piše "Oslobođenje".

- Da je Biden bio predsjednik, ne biste imali vakcinu još četiri godine niti bi je FDA odobrila tako brzo. Birokratija bi uništila milione života - naveo je.

Trump tu nije stao. Napao je i medije zbog, kako je rekao, prognoza izbornih rezultata koje su bile toliko loše da, zapravo, predstavljaju miješanje u izbore i trebalo ih je prozvati zbog toga.

- I bir će tu ponovo za četiri godine da sve ponove - dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...