BIZNISMEN DAVIDOVIĆ OTKRIVA: Amfilohije ostavio četiri amaneta Crnoj Gori

Davidović je sinoć na konferenciji za medije u Podgorici kazao da je uoči parlamentarnih izbora imao neprijatan susret s liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem u Trebinju, kada se pokazalo da postoje brojne razlike među njima, u prvom redu oko sastava koalicione liste i pitanja ko će biti poslanik u novom mandatu.

  • Regija

  • 10. Nov. 2020  10. Nov. 2020

  • 0

Biznismen i dobrotvor Srpske pravoslavne crkve (SPC) Miodrag Daka Davidović kazao je da je mitropolit Amfilohije ostavio za sobom četiri amaneta i optužio je sinoć lidere Demokratskog fronta (DF) da pokušavaju da sruše politički dogovor o formiranju nove vlade, „ali u tome neće uspjeti, jer mandatar Zdravko Krivokapić ima podršku crnogorskog naroda“, piše "Dan".

Davidović je sinoć na konferenciji za medije u Podgorici kazao da je uoči parlamentarnih izbora imao neprijatan susret s liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem u Trebinju, kada se pokazalo da postoje brojne razlike među njima, u prvom redu oko sastava koalicione liste i pitanja ko će biti poslanik u novom mandatu.

“Htio sam da profesori, ugledni lјudi, budu prvi na listi, a ako izgubimo, da se povuku i mandate ustupe aktivnim političarima. Oni na to nisu pristali, očito se plašeći da li će oni vratiti mandate”, rekao je Davidović.

On je kazao da nije tačno da Crkva ima bilo kakve veze sa predizbornim imenovanjem Krivokapića za nosioca liste „Za budućnost Crne Gore“ ili da je sastavlјala listu, piše "Dan".

Tvrdi da je on najviše učinio na objedinjavanju opozicionih snaga. Kazao je da je Krivokapić sada, nakon pobjede nad DPS-om, na meti, jer neće da bude poslušnik.

Zdravko Krivokapić je častan čovjek. Nije krpa nego čovjek s dignitetom i neće da bude ni u čijoj službi. Očito smeta takav, jer ta grupa lјudi želi da se dočepa fotelјa”, tvrdi Davidović.

On je rekao da je narod okrenuo leđa politici DPS-a i da nova vlada koju je predložio mandatar Zdravko Krivokapić ima većinsku podršku naroda.

“Šta će nam novac ako izgubimo dušu? Moramo se vratiti Gospodu, na način da svi plaču, a nebo se veseli, što smo imali priliku da vidimo sa našim usnulim vladikom Amfilohijem”, rekao je Davidović.

Davidović je rekao da je mitropolit Amfilohije bio gromada kojoj smo se divili, iz koje će nastati sve naše divno i neprolazno.

“Budio nas je lјubavlјu kojom ga je Bog vodio. U poslјednjim danima, listajući svoje postojanje, ostavio je četiri amaneta. To su ta četiri amaneta, za koje bezbožnici tvrde da ne postoje. Prvi, sanjajući o ulcinjskoj Briskoj gori, da se opet podigne konak Svetog Vasilija Ostroškog. Drugi, da se obnovi kapela patrijarha Gavrila Dožića u moračkim Vrujcima.

Treći, da se izgradi spomen-dom patrijarha Varnave Rosića. I četvrti, u kom je prkosno branio svetinje, želio je da se obnovi džamija u Plјevlјima, kao prilog za obnovu onoga što je na džamiji polomilo tuđe, neprijatelјsko kamenje. Mislio je o braći u Bogu, tražio je bratsku ruku, da bratski obraz osvjetla i pomiri zemlјu. Umirao je, a branio je svetinje”, rekao je Davidović.

On je istaknuo da su već preduzeti koraci kako bi mitropolitovi amaneti bili ispunjeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...